grafisch ontwerp   hennie steenmetz   +31 204216054   +31 644338414   info@mooizodesign.nl


Over Mooizo Design

Mijn naam is Hennie Steenmetz en onder de naam Mooizo Design werk ik als grafisch ontwerper, bedreven in visuele communicatie, voor zowel online media als print. En dat doe ik nu al weer zo'n 20 jaar. Met veel plezier!

Ontwerpburo's en ontwerpafdelingen huren mij in, op locatie en als onderdeel van het team. Ik werk mee aan langlopende projecten of help bij krappe deadlines. Voor startups, zp-ers en mkb voer ik zelfstandig opdrachten uit. Bekijk de klanten met wie ik heb gewerkt. Ga naar portfolio voor een overzicht van alle gerealiseerde opdrachten.

Hoe ik het zie

Het doel van de opdracht staat voorop. Het doel is bijvoorbeeld aandacht voor een nieuwe service of informatie. Of meer conversie, grotere naamsbekendheid of een tijdelijke actie. Goede vormgeving helpt daarbij, vorm volgt functie.
Goede vormgeving ontstaat daarom door allereerst naar een opdrachtgever te luisteren en hem uit te vragen. Om eerst tot een helder doel en heldere uitgangspunten te komen.
Afhankelijk van de vraag is een ontwerp aantrekkelijk of overtuigend, of juist vooral informatief, of verleidt de klant tot actie. Het doel van de opdracht verlies ik niet uit het oog, niet tijdens de schetsfase, de basisvormgeving, en niet tijdens de definitieve bijschaaf- en aanpassingsrondes, door steeds te checken met (de klant van) de klant.
Goede vormgeving betekent een stijl en sfeer die bij dát doel past, uitgewerkt tot in de kleinste details. Er is structuur in lay-out en in content, de hoofdzaken zijn van bijzaken gescheiden.

Wat feiten en cijfers

Na mijn opleiding aan de HKU in 1988 ging ik als grafisch ontwerper, voor print, aan de slag bij o.a. Kruit Communication Design en SVT Strategic Design. Van 1998 tot 2010 was ik als grafisch ontwerper, vooral in online media, werkzaam bij ontwerpburo Edenspiekermann. In 2010 begon ik als zelfstandig ontwerper onder de naam Mooizo Design. Download mijn curriculum vitae voor een uitgebreid overzicht van mijn heden en verleden. Óf neem contact op als u wat meer wilt weten over mij, mijn werk of graag even kennis wilt maken.

Recommended by Stijn Verhoeven Recommended by Rik Koster Recommended by Eric Hammink